Van de Kamp opent nieuw filiaal in Ede

Dakdekker Ede

EDE –  W.H. van de Kamp Dakbedekkingen b.v. opende kortgeleden een nieuw filiaal aan de Hertzstraat 17 in Ede. Om het bedrijf te presenteren aan de Edenaren is er zaterdag 6 april van 8.00 tot 17.00 op deze locatie een “dakadvies-dag”. ,,Op dit moment hebben wij tenminste 25 ervaren dakbedekkers in dienst. Mocht dit aantal gaan groeien, gaan we zeker leerlingen en mensen met ervaring aannemen uit de gemeente Ede”, zegt Dave Meijeringh.

Opzoek naar een ervaren dakdekker in Ede? Neem dan contact met ons op!

150 jaar ervaring in dakbedekking

In 1861 begon Van de Kamp als reparateur van potten en pannen in Barneveld. Ruim 150 jaar later is het bedrijf een gerenommeerde speler op het gebied van dakbedekking en installatietechniek. Van de Kamp b.v. combineert jarenlange ervaring met moderne dienstverlening. Het bedrijf heeft gezien de opening van een vestiging in Ede volop ambities. ,,Mensen schakelen graag een bedrijf uit hun eigen woonplaats in”, weet Dave Meijeringh. ,,In Ede zitten nog niet veel dakdekkers. We zien daar kansen om onze klantenkring uit te breiden.

Dakdekken is een vak

Voor het Barneveldse bedrijf is het niet de eerste keer dat het een sprong buiten Barneveld waagt. Sinds 2000 is W.H. van de Kamp Dakbedekkingen al actief in Amersfoort. Het bedrijf verzorgt alle soorten dakbedekkingswerkzaamheden. Of het nu gaat om bitumineuze, kunststof of prefab dakbedekking uit onze eigen dakfabriek, alles in mogelijk bij ons. Tot de klantenkring behoren particulieren, bedrijven, overheden, aannemers, projectontwikkelaars en woningcorporaties. ,,Op kantoor beschikken we over de kennis om complexe bouwfysische en windbelastingsberekeningen te maken. Onze dakdekkers zijn allemaal goed geschoold. Daardoor voorkom je lekkages, blijft de isolatiewaarde beter en gaat dakbedekking zijn volledige levensduur mee. Dakdekken is een vak, dat moet je aan professionals overlaten.”

Groendaken is in!

Grijze daken worden via Van de Kamp groen. ,,Ze brengen de natuur terug in stedelijke omgevingen, dragen bij aan de luchtkwaliteit, hebben een waterbufferende werking en zorgen voor een natuurlijke vorm van isolatie: groendaken zijn dan ook sterk in opkomst.” Platte en hellende groendaken winnen de laatste jaren sterk aan populariteit, weet ook Dave Meijeringh. Vooral in steden worden ze als de oplossing gezien voor tal van problemen.

Dakterrassen

Een natuurdak aanleggen begint bij een wortelwerende onderlaag. Daar bovenop kan je van alles planten, mits de dakconstructie sterk genoeg is. Tot bomen aan toe. Vaak wordt gekozen voor onderhoudsarme begroeiing zoals grassen en mossen. Je hebt geen groene vingers nodig voor een groendak. ,,Ook op bestaande daken kan een groendak worden gerealiseerd.,,Verder kunnen we ook complete dakterrassen realiseren, inclusief bestrating. Zeker in steden waar grond schaars is, heeft dat de toekomst. Op een plat dak heb je vaak een prachtig uitzicht en kan je heerlijk ontspannen. En dan zijn er nog de zogenoemde energiedaken. Ideaal voor bijvoorbeeld sporthallen of zwembaden, waar veel warm water gebruikt word.”

Ga terug