Lekkages voorkomen op platte en hellende daken? Kies voor een ballastvrije montagesysteem!

Ballastvrij monteren van zonnepanelen

Dakbedekkingen als EPDM, PVC en bitumen zijn niet bedoeld om ballast te dragen. Door windinvloed en thermische werking kan een montageframe schuiven. In combinatie met de druk van ballast kunnen scheuren in de dakbedekking ontstaan met mogelijk lekkage als gevolg.

Voor een 100% waterdichte en professionele oplossing is een ballastvrij montagesysteem de oplossing. Met het montagesysteem is het nu mogelijk om duurzame installatietechnieken op ronde daken te plaatsen.

Afhankelijk van het type dak, warm of koud, wordt bijvoorbeeld een kantelanker of stokschroef gebruikt. Het in hoogte verstelbare montageframe is vervolgens in de juiste hoek te zetten.

Lees meer over het ballastvrije montagesysteem

Voorafgaand aan een installatie maken wij een op maat gemaakt technisch ontwerp voor je project en het bijbehorende systeem. Het ontwerp houdt rekening met de specifieke eisen omtrent wind- en sneeuwbelasting. Het ontwerp is tegelijk ook het garantiebewijs van het systeem met de geleverde producten. Ook is het een waardevol, technisch rapport voor architecten en opdrachtgevers als er een beslissing moet worden genomen over het plaatsen van zonnepanelen op het dak.

Het ontwerp bevat een omschrijving van het specifieke type dak, waarbij er rekening wordt gehouden met hoe het huidige dak wordt beïnvloed.

Ga terug