Elk plat dak een veilige werkplek

Veilig aangelijnd werken op platte daken

Bij werken op het dak bestaat het risico op valgevaar. U moet daarom altijd kunnen vertrouwen op uw veiligheidsmiddelen. Met innovatieve producten voor valbeveiliging maakt Kedge Safety Systems van elk plat dak een veilige werkplek.

Uitgangspunt van Kedge is dat valbeveiligingssystemen snel en eenvoudig te monteren zijn. Zonder concessies te doen aan de veiligheid én zonder het dakbedekkingssysteem te beschadigen.

Kedge Safety Systems biedt:

  • Kedge Ankerpunten
  • Kedge Accessoires
  • Kedge Ladderborgingspunten
  • Kedge Veiligheidssignalering
  • Kedge Persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Kedge Barrier Veiligheidshekwerken

Revolutie in valbeveiliging

Het verhaal van Kedge Safety Systems begint met een revolutionair idee van een dakdekker. Tot die tijd werden ankerpunten mechanisch bevestigd aan de dakconstructie. Het doorboren van dakbedekking ging dwars tegen de natuur van de dakdekker in, zo kwam hij op het idee om een ankerpunt te verkleven aan de dakbedekking.  En dat werd na uitvoerig testen het Kedge Ankerpunt.

Eerste ankerpunt met CE-markering

Ankerpunt

De introductie van het Kedge Ankerpunt is een revolutie op het gebied van valbeveiliging. Het Kedge Ankerpunt heeft nóg een mijlpaal op zijn naam staan. Het Kedge Ankerpunt Bitumen type Fall Arrest is namelijk het eerste ankerpunt voor platte daken dat is voorzien van CE-markering conform de Europese verordening bouwproducten. Dit is dé Europese richtlijn voor ankerpunten die, blijvend en duurzaam, bevestigd worden aan een bouwwerk.

Veilig aangelijnd werken op platte daken

Veilig aangelijnd werken op platte daken

Met Kedge Ankerpunten is veilig aangelijnd werken op platte daken mogelijk. Kedge Ankerpunten worden snel en eenvoudig bevestigd aan de dakbedekking door middel van verkleving. Het voordeel daarvan is dat er geen gaten in de dakbedekking en isolatielaag geboord hoeven te worden.

Bij de montage van het Kedge Ankerpunt blijft het dak volledig intact en worden lekkages en koudebruggen voorkomen. Bovendien is er geen geluidsoverlast en kunnen de dagelijkse activiteiten onder het dak gewoon worden voortgezet. Een enorm voordeel dat veel ongemak en geld kan besparen.

Meer informatie?

Wilt u graag meer informatie over het veilig werken op het dak? Neem dat contact met ons op.

Bent u particulier? Dan kunnen we u helaas niet helpen. Onze dienstverlening richt zich helemaal op corporaties, organisaties en bedrijven.

Snel en eenvoudig aan te brengen

In het Kedge Ankerpunt is een rozet dakbedekking geklemd. Met behulp van een brander of föhn wordt de rozet op de onderliggende dakbedekking aangebracht.

De rozet dakbedekking is voorzien van een sterke polyester inlage. Bij belasting van het Kedge Ankerpunt wordt de vrijgekomen energie afgevoerd via de aanwezige dakbedekking. Zo wordt optimaal gebruik gemaakt van de flexibiliteit, de sterkte en de massa van de dakbedekking.

Veiligheid voor alles

De Kedge Ankerpunten voldoen aan de hoogste veiligheidseisen. Ze zijn getest onder extreem lage en hoge temperaturen en zijn getest op veroudering. Bij het gebruik van ankerpunten wordt geadviseerd de werklijn zo kort in te stellen dat de dakdekker, installateur of andere bezoeker op het dak niet over de dakrand kán vallen. Deze wijze van werken volgens de methode van gebiedsbegrenzing is altijd de veiligste vorm van aangelijnd werken op het platte dak.

Kedge Barrier

Kedge Barrier is een hoogwaardig veiligheidshekwerk voor een permanente collectieve valbescherming voor op platte daken. De hekwerken zijn vervaardigd uit aluminium. Het systeem is leverbaar in 250 RAL kleuren en in de uitvoeringen recht, gebogen, schuin en zelfs inklapbaar. Er zijn verschillende profielen, leuningen en accessoires beschikbaar.

Drie uitvoeringen

Kedge Barrier Veiligheidshekwerken zijn verkrijgbaar in drie uitvoeringen: Kedge Barrier Zelfdragend, Kedge Barrier Fix en Kedge Barrier Inklapbaar.

Waarom Kedge Barrier?

De Kedge Barrier Veiligheidshekwerken zijn razendsnel te plaatsen dankzij de handige buisklemmen. Bovendien is het Barrier-systeem door speciaal ontwikkelde voetsteunen op meerdere manieren te plaatsen. Door het gebruik van contragewichten is het bijvoorbeeld mogelijk om de veiligheidshekwerken op het dak te plaatsen zonder het aan de onderconstructie te bevestigen.

Uitvoerig beoordeeld en getest

Kedge Barrier veiligheidshekwerken voldoen aan de vereiste wet- en regelgeving voor valbeveiliging. Zo is het systeem beoordeeld en getest volgens de statische en dynamische proeven conform EN ISO 14122-3 en EN 13374-veiligheidsklasse A.

Ga terug